DEŽA VI: Srbija trojkom u poslednjim sekundama srušila Hrvatsku!

Kada je Bogdanović postigao trojku, Đorđević se samo blago nasmejao.




  ISTORIJA SE PONAVLJA!!! I ponovo se svi rado sećamo rečenice koju je hrvatski komentator izustio posle poraza od Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa 2010. godine - to mogu samo Srbi!
Orlovi apsolutno uvek imaju lek za Hrvate, keca iz rukava, koji zna kako da zakuca večitog rivala za dno i upropasti mu gotovo završen posao! Ali, ovog puta to nije učinio Sale Đorđević, koji je verovatno i sam želeo da ponovo obuče dres našeg nacionalnog tima i reši utakmicu, već Bogdan Bogdanović!
Kada je novopečeni šuter Fenerbahčea snajperski preciznim hicem sa sedam metara zatresao mrežicu koša na svega nekoliko sekundi pre kraja, kamera se fokusirala na našeg selektora, koji se samo blago nasmejao, a rezultat na semaforu glasio je - 84:83!
Utakmica prepuna uzbuđenja, preokreta i koševa iz teških pozicija! Derbi, pravi balkanski, a opet svetski...

Srbija je tokom prvog poluvremena vodila glavnu reč. U nekoliko navrata imala je i po devet poena viška, zahvaljujući vrlo raspoloženom Simonoviću, potom i Bjelici i Raduljici, ali... Drugi deo igre pripao je rivalu, koji je bio na pragu pobede. Tri minuta pre kraja naše zapadne komšije imale su osam poena prednosti (68:60), zahvaljujući Rudežu i njegovih devet vezanih koševa (tri trojke). Ali, to nije obeshrabrilo naše momke, koji se do kraja nisu predavali.



  A sve je počelo od vrsnih šuteva Marka Simonovića, koji je meč završio sa 24 poena! Upravo je doskorašnji kapiten Crvene zvezde, u tandemu sa Raduljicom i Bjelicom praktično držao naš tim u najtežim trenucima. Serija 10:0, izuzetno teška trojka Simonovića 17 sekundi pre kraja za rezultat 73:73, a potom i odlična blokada Bjelice nad Andrićem doneli su novih pet minuta vrhunske košarke.
Iako su u nastavku Bojan Bogdanović i Krunoslav Simon iskoristili nekoliko loših odluka naših momaka i Hrvatskoj doneli četiri poena prednosti (82:78), prvo je Simonović novom trojkom, petom na utakmici, ranio ljutog rivala, da bi Bogdanović sa sedam metara zadao fatalni udarac.
Pored Marka Simonovića (5/6 za tri, 9/10 iz igre), dvocifreni učinak imali su Bjelica sa 15 i Raduljica sa 13 poena. Bogdanović je postigao osam koševa, a trojka koja je presudila Hrvatima bila je njegova druga na meču, iz šest pokušaja!

Na drugoj strani Bojan Bogdanović je sa 19 poena predvodio hrvatski tim, 13 je ubacio Žorić, a po 11 Rudež i Simon.

HRVATSKA – SRBIJA 83:84 (9:16, 20:18, 22:18, 22:21, 10:11)
Hrvatska: Andrić 7 (6sk), Stipčević, Bogdanović 19 (5/8 za tri), Šarić 2, Rudež 11, Simon 11 (6sk), Markota 5, Žorić 13, Lafajet 10, Bilan, Hezonja 5, Babić.

Srbija: Micić 4, Bogdanović 8, Bjelica 15, Marković 3, Kalinić 2, Raduljica 13, Katić, Štimac 1, Simonović 24 (5/6 za tri, 9/10 iz igre), Mitrović 4, Birčević 5, Jović 5

Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved