Prejaka je Barsa...

Crveno-beli odigrali sasvim solidno tokom većeg dela meča, ali je u odlučujućim trenucima presudilo iskustvo i kvalitet katalonskog velikana – 92:77
     Želja, ogroman motiv, ali i dobro otvaranje utakmice, nisu bili dovoljni da se napravi senzacija u Blaugrani. Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i četvrti poraz u TOP 16 fazi Evrolige, a ovoga puta od izabranika Dejana Radonjića bila je bolja favorizovana Barselona – 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18).
Crveno-beli su se prilično hrabro suprostavili iskusnijem, ali i kvalitetnijem rivalu. Uvodni trenuci i vođstva od 6:4 i 9:7, obećavali su da bi Zvezda mogla da ravnopravno da se nosi sa izabranicima Ćavija Paskavla, što su gosti uspeli da učine samo tokom prve dve ćetvrtine.
Zvezda je donekle bila u igri i tokom treće deonice, gde je u par navrata spuštala prednost Barselone ispod dvocifrene, ali su u odučujućem kvartalu presudili zreliji napadi katalonskog velikana.
Beograđanima je tokom meča u nekoliko navrata vraćao izuzetno motivisani Jaka Blažič, koji je ujedno bio i najefikasniji igrač u gostujućem timu sa 13 postignutih poena.
Marjanović je vodio žestoke borbe sa Tomićem i utakmicu završio na granici svog dosadašnjeg proseka u elitnom košarkaškom takmičenju. Zvezdin div je ubacio 12 poena u koš rivala i sakupio osam lopti pod obručima.

  Verovatnu najbolju partiju u crveno-belom dresu odigrao je i Stefan Jović. Zvezdin reprezentativac je bio najkorisniji igrač u gostujućem timu, imao samo jedan promašaj iz igre (5/6), ubacio je 10 poena, zabeležio pet skokova i sakupio tri asistencije.
Izabranici Ćavija Paskavala su ravnomerno podelili poene. Najefikasniji igrač meča bio je Aleks Abrines sa 15 ubačenih poena, dok su Ante Tomić i Mario Hezonja postigli po 12.
Zvezdina odbrana ni ovoga puta nije bila na željenom nivou, što se donekle može smatrati i ključnim razlogom za ubedljiv poraz gostiju. Katalonci su samo deset puta išli na liniju penala, što govori da je bilo prostora za još grublju igru crveno-belih u defanzivi.

Ipak, na trenutke je bilo evidentno da izabranici Dejana Radonjića izlaze iz kratke krize igre u koju su zapali u poslednjih nekoliko nedelja, što će moći da potvrde već narednog četvrtka, kada u srpsku prestonicu stiže Alba
Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved