Šta se krčka u Partizanovoj kuhinji: Crno-beli grafit ili crno-beli dijamant?

Utakmica sa Metalcem u Valjevu bila je prva prilika da trener crno-belih Duško Vujošević ima sve najbitnije igrače na raspolaganju. Ekipa očigledno igra sve bolje, što potvrđuje niz od pet uzastopnih pobeda    



  Kako prolazi januar Partizan sve više dobija konture tima koji će se boriti za titule. Tradicionalno, Parni valjak imao je veoma spor start, neke ubedljive poraze poput onog protiv Cedevite u Zagrebu. Tu se nadovezalo i lagano ispadanje iz Evrokupa. Zaista, na prvi pogled delovalo je da će ova sezona biti veoma mučna za crno-beli deo Srbije. Međutim, upravo taj deo konstatno je ponavljao kao mantru "vidimo se na proleće, vidimo se u junu".
I izgleda da to nije bilo bez pokrića. Po ko zna koji put Valjak kreće u zalet tu negde u prva dva meseca u godini, a onda kada krene da melje, tu nema stajanja. Za takav način tempiranja forme je godinama najviše zaslužan bio trener Duško Vujošević, a izgleda da je recept i sada isti. Izvesno je da se srpski šampion opasno zahuktava!
Pet pobeda u isto toliko mečeva, računajući tu i trijumfe nad Cedevitom i Olimpijom, direktnim konkurentima za plasman u plej-of, svakako da podižu i ambicije, ali i samopuzdanje ekipi Duška Vujoševića. Povratkom Eda Murića na parket kompletiran je tim (čeka se još samo Nemanja Bezbradica) koji bi trebalo da se bori za najviši plasman. Pojačanje na poziciji pleja polako prelazi u mit, tako da se o tome, umesto sve više - sve manje zna.
Milenko Tepić i dalje ima poteškoća na poziciji jedan, a Boris Dalo nikako ne uspeva da se istakne i ponese veći teret na svojim plećima. Vanja Marinković se više puta pokazao kao njihova dostojna zamena, tako da nije isključeno da ga na tom mestu gledamo sve više do kraja sezone. Mihajlo Andrić je dobio samopouzdanje da šutira i pogađa jako važne trojke, i to u seriji. Takvi igrači su crno-bela tradicija, setimo se samo Davisa Bertansa ili Uroša Tripkovića. Očigledno je da je Partizan najjači na pozicijama dva,tri i četiri – Dragan Milosavljević, Edo Murić, Saša Pavlović i Milan Mačvan su istinski nosioci igre i na njima će se lomiti koplja. Tu je i iskusni Luka Bogdanović koji od povratka nikako da se pokaže na pravi način, ali Grobari čekaju njegovu "eksploziju".
Nikola Milutinov svakom utakmicom pokazuje sve veću dominaciju pre svega u skoku, a potom i u drugim elementima, pridružuje mu se Đorđe Gagić svojom zaraznom borbom i požrtvovanošću. Gledajući sve zajedno, Partizan deluje nemerljivo bolje nego na početku sezone
Period posle nacionalnog kupa biće presudan, jer tada na dnevni red dolaze završnica Jadranske lige i bliži se borba u domaćoj ligi. Tada se lomi sezona. Proteklih godina Partizan je upravo u tom delu bio najjači. Znao je da dostigne vrhunac forme baš onda kada je najteže i najvažnije. A to nije nimalo lako. Zato i jeste bio šampion.
Oporavkom Bezbradice svi elementi biće na okupu. Sada ih "samo" treba postaviti tako da oni daju najbolji mogući rezultat.
Grafit, koji je jedan od mekših materijala, i dijamant koji je, suprotno, jedan od najtvrđih na svetu imaju istu građu – napravljeni su od ugljenikovih atoma. Jedino u čemu se razlikuju jeste način na koji su oni raspoređeni.

Da li će Duško Vujošević pravilno rasporediti svoje "atome"?
Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved