Vujoševiću se ispunila želja: Partizan odgovorio Zvezdi i doveo prvo pojačanje!


Bivši igrač FMP -a  Andreja Milutinović dve godine u Humskoj...

Андреја Милутиновић (23, 198) од данас ће званично бити играч Партизана НИС. Момак рођен 6. августа 1990. године, потписаће двогодишњи уговор са црно-белима и тако постати прво појачање шампиона за наредну сезону.







Душко Вујошевић је и раније показивао интересовање за перспективног крилног играча, али до сарадње није дошло. Све до сада, када су се коцкице поклопиле за обе стране. Партизану је био потребан играч на позицијама два-три, а Милутиновићу неопходан повратак на велику сцену и напредак какав се очекивао на основу његовог талента.
Својевремено један од најперспективнијих српских кошаркаша афирмисао се у дресу ФМП-а. После млађих категорија клуба из предграђа - био је јуниорски првак на фајнал-фору Евролиге 2008. и члан идеалне петорке тог такмичења - као 18-годишњак је прешао у први тим и у њему провео три године. Сарадњом ФМП-а и Црвене звезде постао је играч црвено-белих и у концепцији Светислава Пешића имао изузетно важну улогу.
Пред крај сезоне 2011/2012 Звезда је продужила уговор са Милутиновићем с обзиром да је био играч са највећом минутажом у тиму и водио се као будућност клуба. Тог лета се нашао и на ширем списку Душана Ивковића. Међутим, од тог тренутка каријера младог Баточинца креће другим током.
После припрема са Црвеном звездом, испоставило се да нови тренер Миливоје Лазић није рачунао на услуге Милутиновића. С обзиром на важећи уговор седео је поред клупе црвено-белих, али није одиграо ни секунд у сезони 2012/2013!
Тек у фебруару, дакле после пола скоро пола године, клуб и играч су договорили раскид сарадње. Уследиле су пробе у Билбаоу и Милану, био је и члан Милвоки Бакса на НБА Летњој лиги, али је тек наредне сезоне потписао за шпанског друголигаша Љеиду. Сезону  је завршио у Аполону из Патре са лепом минутажом и солидним учинком од 7,3 поена.

Милутиновић је био члан јуниорске и младе селекције, чији је био и капитен на Европском првенству у Хрватској 2010. године.
Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved