Radonjić: Podmlađujemo tim, povećavamo talenat

Trener Crvene zvezde Telekom izjavio je da će sledeće sezone voditi "izrazito mladu ekipu", koja bi iz svoje mladosti "trebalo da crpi snagu i energiju". Dangubić u Zvezdi "iz druge".




Definitivnim odlaskom šestorice igrača i dolaskom (za sada) dvojice - razjašnjeno je da će nova ekipa Zvezde biti značajno izmenjena od one koja je završila prethodnu sezonu.

Crveno-belu opremu na startu priprema za evroligašku 2014/15 zadužiće Nemanja Dangubić, po dolasku iz reprezentacije i Nikola Kalinić, a već su je razdužili Demarkus Nelson, Raško Katić, Marko Simonović, Ivan Radenović, Tadija Dragićević i Oleksandr Lipovij.

Okupljanje ekipe zakazano je za 10. avgust, a trener Dejan Radonjić odazvao se u subotu na poziv MONDA i prvi put javno govorio o ekipi od dolaska novih igraca.
Trener crveno-belih najavio je da će tim biti formiran u "najbržem mogućem roku", zavisno od nekoliko faktora. Pre svih - finansijskih.

"Generalno bi bilo najbolje da je tim napravljen odmah nakon sezone, ali okolnosti su takve kakve su. Pokušaćemo da u najbržem roku uradimo najbolji mogući posao. Čeka se da prvo igrace odaberu i selektiraju NBA timovi, pa posle njih najbogatiji evropski, pa tek onda na red dolazimo mi, koji smo u najjačem evropskom takmičenju", rekao je Radonjić za MONDO.

Nije tajna da je posle rastanka sa Nelsonom i Katićem osnovni cilj crveno-belih dovođenje plejmejkera i centra. Logično se nameće zaključak i da Zvezda, posle raskida sa Amerikancem, traži kreatora igre drugačijih karakteristika.

"Demarkus je neko ko je svojim odnosom, radom i posvećenošću i zaslužio da napravi takav, izuzetno kvalitetan angažman, da potpiše vrlo vredan ugovor u Panatinaikosu i iskreno mu želim sve najbolje. Pokušaćemo da angažujemo igrača koji ima karakteristike nešto drugačije, ali situacija je zaista izuzetno kompleksna, jer osim NBA timova i velike želje igrača da se tamo okušaju, za njih su zainteresovani i klubovi koji su značajno finansijski jači i od nas i koji će iskoristiti to".

Za sada je u klub stigao dvojac koji je donedavno zajedno radio na pripremama reprezentacije. Radonjić je otkrio da je Zvezda i zimus bila zainteresovana za dolazak Dangubića.

"I Kalinić i Dangubić su bili naše želje i praktično smo ih pratili tokom cele sezone. Sa Dangubićem smo imali kontakt i u decembru prošle godine, ali tada nismo uspeli da realizujemo njegov dolazak. Sada jesmo i zadovoljni smo što su obojica sa nama".


Bez obzira na to da sastav crveno-belih još nije formiran, jasno se nazire značajno mlađi tim od onoga koji je prethodnu sezonu završio porazom od Partizana u plej-ofu.

Trenutno je najstariji igrač Radonjićevog tima Boban Marjanović, sa nepunih 26 godina.

"Jasno da nam je opredeljenje da napravimo izrazito mlad tim, koji će iz mladosti, ali i velikog talenta crpeti energiju", objasnio je Radonjić i odmah podvukao:

"Formiranje i uigravanje takvog tima iziskivaće strpljenje. Biće i oscilacija tokom sezone, ali verujem da ćemo sa svojim novim kapacitetima biti kvalitetni na svim frontovima. Verujem i da ćemo biti zadovoljni. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od igrača koji će tek biti angažovani".


"Na Zlatiboru i Gudurić, Kaplanović i Čvorović ""Trenutno pokušavamo da stvorimo najbolje uslove za rad na pripremama, s obzirom na to da će i određeni broj igrača imati reprezentativne obaveze dok smo na Zlatiboru. Da bismo u bazičnom delu radili kako očekujemo, moramo da do 15. avgusta stvorimo i okolnosti za to. Naravno, pod tim mislim i na broj igrača".


Ko će biti kapiten Crvene zvezde Telekom u novoj sezoni?"Na prvom okupljanju ću otkriti ime novog kapitena".


Na kojoj poziciji će Dangubić igrati u Zvezdi? "Dva " ili "tri "?
"Njegov potencijal je vrlo jasan i mora da se stavi u funkciju tima, bez obzira na to da li će igrati pozicije ’jedan’, ’dva’ ili ’tri’. Njegove kvalitete ćemo iskoristi maksimalno. Radi se o sjajnom, jako vrednom momku, koji će kroz ogroman trud i rad dati ono što se od njega i očekuje "


Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved