Brazil sravnjen sa zemljom - ZEMLJA KOŠARKE IDE NA MEDALJU!

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale XVII Mundobasketa u Španiji, pošto je u 1/4 finalu bila bolja od Brazila i savladala ga sa ubedljivih 84:56 (21:17, 16:15, 29:12, 18:12) Mnogi su sumnjali u "Orlove", ali oni će biti u prilici da nam donesu medalju!



Srbija je u polufinalu!

Ponovljen je uspeh sa prošlog Mundobasketa u Turskoj! Iako smo bili optimisti nakon pobede nad Grčkom, retko ko je očekivao da ćemo ovako da masakriramo Brazil, odličnu ekipu koja nas je dobila u grupnoj fazi takmičenja i koja je zabeležila najubedljiviji trijumf na ovom Svetskom kupu.

Dobro smo otvorili utakmicu, počelo je zakucavanjem Raduljice, videlo se od starta da je Teodosić bio veoma motivisan, na njegovim krilima smo stekli prednost u prvoj četvtini koju smo završili sa plusom od četiri poena.
Brazilci otvaraju drugi period sa dve vezane trojke Garsije, prelaze u vođstvo, ali stiže kontraudar 'Orlova', vraćamo prednost, ali potom sledi pad u našoj igri, protivnik pravi seriju 9:0, koju koančno prekidamo trojkom Bjelice, onda mi pravimo seriju 8:0 i na poluvreme odlazimo pri rezultatu 37:32, blistao je Teodosić sa 16 poena.
Odlično otvaramo treću četvrtinu, zakucavanjima Raduljice i Bogdanovića, potom se naš najbolji strelac u dosadašnjem toku šampionata razigrao, a nakon tehničke greške klupi Brazila nakon dosuđenog faula nad njim, sa bacanja prelazimo u dvocifrenu prednost, nakon prve trojke Bogdanovića idemo na velikih plus 17, a nakon miniperioda zatišja Teodisić nas novom trojkom odvodi na +20 na manje od tri minuta pre kraja trećeg perioda!
Pri ulasku u poslednju deonicu Srbija vodi 66:44! Ponovili smo sjajnu igru u trećoj četvrtinu kao na meču u grupnoj fazi u Granadi koji smo izgubili.
Pucamo od samopouzdanja, Stefan Marković, Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović (sa druge planete) pogađaju trojke na startu poslednjeg perioda, odlazimo na čak 29 poena viška i pitanje pobednika i trećeg polufinasliste je već rešeno.
Lagano privodimo meč kraju, u finišu su šansu dobili i igrači sa klupe koji su manje igrali. Našlo se vremena i za egzibiciju, na kraju 84:56 za Srbiju.

Najefikasniji i najbolji u našoj ekipi Miloš Teodosić sa 23 poena. Želeo je revanš protiv Brazila, odigrao doktorski i uprkos mnogim osporavanjima dokazao da je igračina i pravi vođa ove sjajne generacije.
   Bogdan Bogdanović je ubacio 12 poena, ponovo smo videli nejgovu dalekometnu paljbu, Nemanja Bjelica ponovo sjajan, blizu dabl-dabl učinka sa 8 poena i 8 skokova, plus 5 asistencija. Kapiten Krstić i Raduljica postigli su po 10 poena, Stefan Marković dodao je 9, Kalinić 5, Štimac 4, Birčević 3.
U poraženom sastavu jedini dvocifreni bili su Anderson Varežao i Markinjos sa po 12 poena, plejmejker Marselinjo Uertas se istakao sa 9 asistencija.
Ogroman uspeh ove generacije koju je selektrirao Aleksandar Đorđević. Nadigrali smo trećeg favorita prvenstva u svim segmentima igre i u polufinalu čekamo boljeg iz duela Španija - Francuska.
Ko god da nam padne, biće to prilika za novi revanš.
Idemo po medalju!


Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved