Pravi kad je najpotrebnije - SRBIJA je u četvrtfinalu!

Iako su u meč 1/8 finala ušli kao autsajderi, puleni Saleta Đorđevića uspeli su da razbiju Grčku, koja je u grupnoj fazi takmičenja zabeležila svih pet pobeda. "Orlovi" su ubedljivo trijumfovali rezultatom 90:72 (23:20,23:22, 18:13, 26:17) i u 1/4 finalu čekaju boljeg iz južnoameričkog derbija Argentina - Brazil!


Srbija je u četvrtfinalu!

Pobedili smo Grčku, odigrali fenomenalan meč, popravili sve segmente igre u odnosu na gruonu fazu, pokazali da smo bolji, svi naši košarkaši pokazali su pobednički karakter, da su kadri da naprave velika dela.

Od starta se videlo da stvari idu dobrim putem, u prvom poluvremenu smo u konstantnoj  blagoj prednosti, najveća je iznosila pet poena. Dobro smo šutirali trojke, odskočio je sjajni Nikola Kalinić, naš najbolji igrač u prvih 20 minuta.

U trećoj deonici nastavljamo da dominiramo, stežemo u odbrani, Grci počinju da pucaju po šavovima, dalo se naslutiti da će teško da se vrate u meč.

Propustili smo priliku da u poslednju četvrtnu uđemo sa dvocifrenom prednošću, kapiten Krstić je promašio zicer, ali taj detalj kao da je još jače osokolio naše košarkaše, koji poslednjih 10 minuta igraju svemirku košarku.

Popeli smo se i na 20 poena razlike, mogli da još više podignemo prednost, u finišu se malo opustili, ali imali smo kredita za tako nešto jer je pitanje pobednika ovog meča 1/8 finala već bilo poznato.

Bogdan Bogdanović konačno pravi - najefikasniji sa 21 poenom. Raduljica je imao 16 poena, Teodisić 13 i 6 asistencija, Kalinić je ostao na 12 iz prvog poluvremena, kapiten  Krstić je ubacio 10, Bjelica blizu dabl-dabl učinka sa 8 poena i 10 skokova.

Čekamo boljeg iz duela Brazil -  Argentina koji je na programu u 22h.
Share this video :

Постави коментар

 

365 informer - All Rights Reserved